16 Maig 2019Una jornada del III Congrés Català de la Cuina analitzarà a UManresa les possibilitats de la simulació en la formació de professionals de la restauració


UManresa acollirà el proper 27 de maig ja jornada titulada “Innovació en la sala, innovació en la formació. La simulació en la formació del personal de sala”. Es tracta d’una jornada que pretén explorar les possibilitats de la simulació com a eina per innovar a la cuina i per innovar, també, en la formació dels professionals de la restauració. L’activitat està organitzada pel Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC) i forma part de les accions per mostrar el potencial de la metodologia de la simulació per incorporar aprenentatges a partir de situacions significatives viscudes en primera persona. La conferència inaugural anirà a càrrec del professor del grau en ADE, Lluís Blancafort, que està treballant en una tesi sobre l’ús de la simulació per formar equips de sala del sector de la restauració. Tot seguit, la responsable del CISARC, Aida Camps, parlarà de la simulació en la formació professional. El programa també inclou una experiència de simulació i una taula rodona sobre la innovació metodològica a les aules i a la restauració que comptarà amb la participació del gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració, Daniel Brasé, el cap d’àrea de l’Escola d’Hosteleria Joviat, Dani Pons i la cap d’estudis de l’Escola d’Hosteleria d’Osona, Gemma Llauradó. La cloenda comptarà amb la presència del rector de la UVic-UCC, Josep Eladi-Baños, el director executiu del III Congrés Català de la Cuina, Màrius Rubiralta, i el director tècnic de la comissió territorial Barcelona-comarques centrals del III Congrés Català de la Cuina, Xavier Ginesta.

La jornada forma part del III Congrés Català de la Cuina, creat amb la intenció de consolidar la cuina catalana en el seu lideratge mundial, definir un mapa dels actors de la cuina i la gastronomia catalanes, impulsar una estratègia de país de cara a l’Horitzó Gastronòmic 2025; i definir una fórmula d’èxit perquè sigui eina de planificació estratègica per als propers anys. La UVic-UCC és la responsable de dinamitzar el congrés en l’àmbit de la Catalunya Central.