El III Congrés Català de la Cuina es planteja com un procés d’anàlisi sostinguda durant l’any congressual, amb un procés de reflexió que durarà un mínim de 12 mesos i unes conclusions i recomanacions als agents implicats en la quàdruple hèlix de la innovació culinària: els cuiners, les institucions de formació i de recerca, les administracions i la societat.
Aquesta metodologia permetrà generar un debat ampli i continuat des de les bases del sector gastronòmic i culinari, i arribar arreu del territori català i a tots els sectors que s’interrelacionen amb la nostra cuina, mitjançant un model de participació oberta de les persones i institucions repartides en els diferents territoris de Catalunya.
De la mateixa manera, 12 mesos de Congrés ofereixen l’oportunitat de dialogar amb els actors internacionals i les diferents cuines de món, i d’incorporar la seva visió i anàlisi. La dimensió internacional que inevitablement ha de tenir el III Congrés Català de la Cuina requereix d’una metodologia de procés congressual, que no ho redueixi tot a una sola trobada del sector.
Valors i objectius estratègics: Anàlisi de l’evolució de la cuina catalana a partir del IiII Congrés Català de la Cuina. Bilateral Catalunya–Perú, ambla participació del cuiner Gastón Acurioi de Carlos Fosca, professor de la Pontifícia Universitat Catòlica del Perú;presentació del projecte nacional peruà d’intervenció social a través de la cuina.