A partir dels temes i problemàtiques d’interès de les persones inscrites al congrés, el Comitè d’experts les agruparà i ordenarà per tal d’organitzar les activitats objecte del congrés, cadascuna amb un format adequat per abordar cada tema. Per exemple:
-
treballs de recerca d’experts;
-
debats dintre/entre col·lectius professionals;
-
debats amb estudiants de l’àmbit de la cuina i la gastronomia;
-
tallers oberts;
-
estudis socioeconòmics realitzats per universitaris;
-
enquestes i entrevistes a personal del sector;
-
concursos d’idees;
-
i qualsevol altre tipus que sigui adequat per a qüestions en concret.
Els resultats i conclusions del conjunt de les activitats realitzades durant l’any congressual, així com els treballs més rellevants, es presentaran durant l’acte de cloenda territorial del congrés, i seran recollides i publicades en les Actes del III Congrés Català de la Cuina, juntament amb els resultats i conclusions de les altres Comissions Territorials.
En aquest acte també es farà un balanç del congrés territorial i de la seva projecció mediàtica, acompanyat d’una conferència que posi de relleu les dimensions institucional i internacional del congrés.