23 Abril 2019Presentació de noves iniciatives per a promocionar la venda de proximitat a Lleida


El director general d'Alimentació, Qualitat i Industries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol, presidirà el proper dimecres, 24 d’abril, una roda de premsa de presentació de noves iniciatives per a promocionar la venda de proximitat a Lleida, i que tindrà lloc a les 11:00 hores, a la seu del DARP a Lleida.

 

L’acte també comptarà amb la participació de Maria Angeles Pérez Samper, catedràtica d'Història Moderna de la Universitat de Barcelona; Llorenç Llop, vicepresident i secretari de l’Associació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de la demarcació de Lleida; Jaume Montfort, alcalde de Bellcaire d'Urgell; Eloi Bergós, vicepresident de la Diputació de Lleida; Antoni Tomàs, president de l'Associació de Productors d'oví ‘El nostre Corder’; i Pepa Aymamí, directora de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG).

 

Es tracta d’una nova iniciativa de l’Associació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Lleida (AEPVP), que en aquesta ocasió se centra en el ‘Picadillo’ de corder, com a nou plat típic de Bellcaire d'Urgell, que es presentarà com un dels plats forts de Firabell 2019, la fira del comerç, indústria, artesania i productes de proximitat de Bellcaire d'Urgell, que se celebrarà el 2 de juny. Aquest ‘Picadillo’ és un plat tradicional, que ja apareixia citat en el receptari ‘La Cuynera Catalana’ de 1835, i que està elaborat íntegrament amb productes de les comarques de Lleida: corder, poma, ceba, all, safrà, i carbassó.

 

Amb aquesta iniciativa, l’Associació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Lleida vol continuar promocionant en el territori i entre els consumidors els productes amb el distintiu ‘Venda de Proximitat’, incrementar el seu consum, consolidar i atreure més públic a l’esmentat certamen Firabell i, de retruc, consolidar el ‘Picadillo’ com a plat típic de Bellcaire d'Urgell.

 

El Picadillo es cuinava tradicionalment amb l'objectiu d’aprofitar al màxim la carn del xai. És un plat que dóna valor afegit als productes de Lleida, atès que està cuinat amb corder de la terra, ceba de Nargó, all de Belltall, safrà d’Urgell, pomes amb distintiu de Productes de la Terra, i la pera de Lleida amb Denominació d’Origen Protegida. I popularitzar-lo entre el gran públic pot fer augmentar considerablement el consum de tots aquests productes lleidatans de proximitat.