30 Juliol 2018Reunió al Palau de la Generalitat -Conselleria de la Presidència


El viceconseller de la Presidència del Govern de la Generalitat, Sr. Pau Villòria, va rebre el passat 27 de juliol una representació del Consell Executiu del III Congrés Català de la Cuina i va mostrar ple suporta aquesta iniciativa de la societat civil catalana. El viceconseller, que anava acompanyat del cap de gabinet de la consellera de la Presidència, Sr. Jordi Cabrafiga, va assegurar que el Govern estarà al costat dels organitzadors del Congrés, perquè és un projecte de país i d’una gran envergadura.

Per part del Consell Executiu van assistir a la reunió Sílvia Aulet i Ramon Moreno, de la Comissió Territorial de Girona; Jordi Graell, de la Comissió Territorial de Lleida; Marta Gemma Nel·lo, de la Comissió Territorial de Tarragona, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre; Pere Quer i Imma Ubiergo, de la Comissió Territorial de la Barcelona Interior i Comarques Centrals; Lluís Garcia, de la Comissió Territorial de la Barcelona Metropolitana; Jacint Soler, de la PIMEC, i Pepa Aymamí i Mònica Colomer en representació de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica.

La delegació del Congrés va justificar la necessitat d’aquest esdeveniment, 25 anys després del II Congrés de la Cuina Catalana i quan la cuina ha adquirit una projecció social extraordinària i la gastronomia s’està consolidant com un sector econòmic d’una gran força, no només a Catalunya sinó a molts països, entre els quals es produeix sovint una ferma competència. També ha explicat el contingut i el funcionament del Congrés, i la feina de preparació que s’ha anat fent des de fa dos anys i que en els darrers mesos ja s’ha concretat en presentacions i activitats en diversos punts del país.

Per altra banda,també s’ha destacat que cada dia són més evidents les relacions que la cuina i la gastronomia tenen amb molts aspectes de la societat, no només amb l’agricultura, la ramaderia i la pesca, sinó també amb la salut, amb el medi ambient, amb l’educació, amb la recerca, amb l’empresa, amb el turisme, amb la cultura.Aquesta realitat fa que el necessari suport de la Generalitat no pugui venir només d’uns departaments concrets, sinó que requereix una coherència i una coordinació que només es pot garantir des de la Presidència.

En aquest sentit el viceconseller va respondre positivament a la demanda que es faci un acte de presentació del Congrés al Palau de la Generalitat, presidit per una de les màximes autoritats del Govern. Com a continuació de la trobada, passat l’estiu es convocarà una reunió entre el Consell Executiu del III Congrés Català de la Cuina i representants dels diversos departaments de la Generalitat implicats, per tal de concretar de la millor manera possible la col·laboració de la Generalitat.