20 Març 2019Un territori, quatre productes i una cuina»: L'all de Belltall, la castanya de Vilanova de Prades, la patata de Prades i el Safrà de la Conca: Montblanc, Tarragona


 

Els objectius principals d’aquesta jornada són:

  1. Analitzar les particularitats i els reptes de la utilització d’aquests quatre productes en la cuina catalana i en el sector gastronòmic de la regió del Camp de Tarragona.
  2. Donar a conèixer la qualitat gastronòmica dels restaurants que utilitzen aquests productes locals d’alta qualitat.
  3. Reforçar la valorització i la competitivitat empresarial del sector productiu d’aquest productes.

 

 

Programa:

09:30h   Inauguració de la Jornada

  • Il·lm. Sr. Josep Andreu, alcalde de Montblanc. 
  • Il·lm. Sr. Francesc Benet, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. 
  • Sr. Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona. 
  • Dra. Marta Nel·lo, degana de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili.

10:00h   Debat: «Un territori, quatre productes. Ens agraden?»

  • Montse Sánchez, productora d’all de Belltall. 
  • Josep Badia, productor de castanya de Vilanova de Prades. 
  • Eugeni Coll, productor de patata de Prades. 
  • Joan Cartanyà, productor de safrà de la Conca.     

       Moderadora: Isabel Acevedo, periodista especialitzada en gastronomia. 

11:00h   Pausa-cafè

11:30h  Taula rodona: «El paper de la cuina i el turisme en el futur de l’all, la castanya, la patata i el safrà »

  • Productors

◦     Montse Sánchez, productora d’all de Belltall. 

◦     Josep Badia, productor de castanya de Vilanova de Prades. 

◦     Eugeni Coll, productor de patata de Prades. 

◦     Joan Cartanyà, productor de safrà de la Conca. 

  • Cuiners

◦     Anna Pascual, del Molí del Mallol de Montblanc.

◦     Pep Trullols, de l’Hostal Colomí de Santa Coloma de Queralt. 

◦     Joan Bosch, de Can Bosch de Cambrils. 

  • Representants del sector turístic

◦     Toñi González, tècnica de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc.

◦     Teresa Helena Balcells, tècnica de turisme de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt.

Moderadora: Isabel Acevedo, periodista especialitzada en gastronomia. 

13:30h Cloenda

 

Lloc de realització: Sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc de Montblanc.

Plaça Sant Francesc 2, 43400 Montblanc.

Podeu trobar més informació i realitzar la vostra inscripció gratuïta a la nostra web:

http://wwwa.fundacio.urv.cat/congressos/iii-congres-catala-de-la-cuina-tarragona/un-territori-quatre-productes-i-una-cuina