20 Març 2019Un territori, quatre productes i una cuina»: L'all de Belltall, la castanya de Vilanova de Prades, la patata de Prades i el Safrà de la Conca: Montblanc, Tarragona
Els objectius principals d’aquesta jornada són:
- Analitzar les particularitats i els reptes de la utilització d’aquests quatre productes en la cuina catalana i en el sector gastronòmic de la regió del Camp de Tarragona.
- Donar a conèixer la qualitat gastronòmica dels restaurants que utilitzen aquests productes locals d’alta qualitat.
- Reforçar la valorització i la competitivitat empresarial del sector productiu d’aquest productes.
Programa:
09:30h Inauguració de la Jornada
- Il·lm. Sr. Josep Andreu, alcalde de Montblanc.
- Il·lm. Sr. Francesc Benet, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.
- Sr. Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona.
- Dra. Marta Nel·lo, degana de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili.
10:00h Debat: «Un territori, quatre productes. Ens agraden?»
- Montse Sánchez, productora d’all de Belltall.
- Josep Badia, productor de castanya de Vilanova de Prades.
- Eugeni Coll, productor de patata de Prades.
- Joan Cartanyà, productor de safrà de la Conca.
Moderadora: Isabel Acevedo, periodista especialitzada en gastronomia.
11:00h Pausa-cafè
11:30h Taula rodona: «El paper de la cuina i el turisme en el futur de l’all, la castanya, la patata i el safrà »
◦ Montse Sánchez, productora d’all de Belltall.
◦ Josep Badia, productor de castanya de Vilanova de Prades.
◦ Eugeni Coll, productor de patata de Prades.
◦ Joan Cartanyà, productor de safrà de la Conca.
◦ Anna Pascual, del Molí del Mallol de Montblanc.
◦ Pep Trullols, de l’Hostal Colomí de Santa Coloma de Queralt.
◦ Joan Bosch, de Can Bosch de Cambrils.
- Representants del sector turístic
◦ Toñi González, tècnica de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc.
◦ Teresa Helena Balcells, tècnica de turisme de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt.
Moderadora: Isabel Acevedo, periodista especialitzada en gastronomia.
13:30h Cloenda
Lloc de realització: Sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc de Montblanc.
Plaça Sant Francesc 2, 43400 Montblanc.
Podeu trobar més informació i realitzar la vostra inscripció gratuïta a la nostra web:
http://wwwa.fundacio.urv.cat/congressos/iii-congres-catala-de-la-cuina-tarragona/un-territori-quatre-productes-i-una-cuina