28 Novembre 2019
Cloenda i conclusions del III Congrés Català de la Cuina

La cloenda i les conclusions del III Congrés Català de la Cuina seran el dia 28 de novembre de 9 a 14.00 h a l’auditori del Palau de la Generalitat. L’acte serà presidit per l'Honorable Sr. Quim Torra, President de la Generalitat de Catalunya; i comptarà amb la presència de l'Honorable Sra. Alba Vergés, Consellera de Salut, i l'Honorable Sra. Teresa Jordà, Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
PROGRAMA
ACTE DE CLOENDA
TERCER CONGRÉS CATALÀ DE LA CUINA 2018-2019
Dijous, 28 de novembre de 2019
Auditori del Palau de la Generalitat
Director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries, Sr. Carmel Mòdol
Director executiu del Tercer Congrés Català de la Cuina 2018-2019, Dr. Màrius Rubiralta
Coordinadora general del Tercer Congrés Català de la Cuina. Sra. Pepa Aymamí
President de la Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica, Sr. Sergi de Meià
9.10-9.20 h Benvinguda i obertura de l’acte oficial de cloenda del III Congrés Sr. Carmel Mòdol
9.20-9.30 h Paraules de la direcció i la presidència del III Congrés
Part 1. Una mirada general a les activitats realitzades 2018-2019
9.30-9.40 h Resum del funcionament i de les activitats globals del III Congrés i l’evolució dels congressos I, II i III.
Paraules del director executiu
Part 2. Descripció breu de les activitats realitzades en cada àmbit territorial i una contribució específica en un dels eixos estratègics
9.40-9.55 h Paraules del president de la Comissió Territorial de Girona, Dr. Ramon Moreno (UdG)
Intervenció sobre l’Eix 3 “El paper dels cuiners i cuineres com a promotors de la cuina catalana”
Dra. Silvia Aulet “La creativitat del cuiner i la cuinera com a element evolutiu de la cuina”
9.55-10.10 h Paraules del president de la Comissió Territorial de Lleida, Dr. Jordi Graell (UdL)
Intervenció sobre l’Eix 5 “Cuina, indústria i treball”
Dr. Robert Soliva “"El sector agroalimentari com a motor de la cuina i la gastronomia catalana"
10.10-10.25 h Paraules de la presidenta de la Comissió Territorial de Tarragona, Dra. Marta Gemma Nel·lo (URV)
Intervenció sobre l’Eix 6 “Cuina i societat: La cuina catalana com a eina de prevenció, cohesió social i sostenibilitat”
Dra. Marta Gemma Nel·lo (URV) “La gastronomia com a motor de cohesió territorial i social”
10.25-10.35 h Paraules del responsable de Terres de l’Ebre, Dr. Juan Antoni Duro (URV)
Intervenció “Cuina, producte i Terres Ebre: una oportunitat de desenvolupament”
10.35-10.55 h Paraules del president de la Comissió Territorial de Barcelona Interior i Comarques Centrals, Dr. Xavier Ginesta (UVic-UCC)
Intervenció sobre l’Eix 2 “La gastronomia com a motor cultural i socioeconòmic de Catalunya”
Sr. Lluís Blancafort (UVic-UCC) “Simulació com a metodologia formativa en els equips de sala del sector de la restauració”
10.55-11.10 h Paraules en representació del president de la Comissió Territorial de Barcelona Metropolitana, Dr. Jordi Bages Querol (Càtedra UNESCO d’alimentació, cultura i desenvolupament, UOC)
Intervenció sobre l’Eix 1 “Cultura i patrimoni culinari”
Dr. Jordi Bages Querol (UOC) “Patrimoni culinari: passat, present i futur
Part 3. Àmbits destacats del III Congrés Català de la Cuina amb una mirada al futur
11.15-11.25 h Sra. Vinyet Capdet (CETT), “Estat de la professionalització de la cuina. Propostes de futur”
11.25-11.35 h Dra. Mercè Bernardo (UB), “L’èxit Internacional de la cuina catalana”
DESCANS
12.00-12.10 h Dr. Jacint Soler i Dr. Carles Brassó (PIMEC) “Estudi sobre la restauració col·lectiva a Catalunya: el futur del sector”
12.10-12.20 h Sr. Pere Castells, president del “Science & Cooking World Congress Barcelona.
12.20-12.30 h Dr. Miguel Sánchez-Romera (neuròleg i xef); Dr. Santi Ambrosio, Dr. Juan J. Moreno, Dr. Jaume Campistol (UB); Dr. Antoni Bulbena (UAB): La neurogastronomia i el Barcelona Neurogastronomy Center.
Part 4. Paraules de cloenda del III Congrés Català de la Cuina 2018-2019
Cloenda dels presidents de les Comissions Territorials
12.35-12.45 h Srs. Germans Roca, Celler de Can Roca. President d’Honor de la Comissió Territorial de Girona i Dr. Ramon Moreno (UdG)
12.45-12.55 h Sr. Joel Castanyé, xef del restaurant La Boscana i Dr. Jordi Graell (UdL)
12.55-13.05 h Sr. Joan Pedrerol, president del Consell Social URV i Dra. Marta Nel·lo (URV)
13.05-13.15 h Sr. Nandu Jubany, xef, president d’Honor de la Comissió Territorial de Barcelona Interior Comarques Centrals (vídeo) i Sr. Xavier Ginesta (UVicUCC)
13.15-13.25 h Oriol Castro, xef del restaurant Compartir, president d’Honor de la Comissió Territorial de Barcelona Metropolitana (vídeo) i Sr. Jordi Bages Querol (UOC)
Cloenda del President d’Honor del III Congrés Català de la Cuina 2018-2019
13.25-13.35 h Paraules del xef Ferran Adrià, President d’Honor del III Congrés Català de la Cuina 2018-2019
13.35-13.40 h Paraules del Dr. Màrius Rubiralta, director executiu del III Congrés Català de la Cuina 2018-2020
Cloenda oficial del III Congrés Català de la Cuina 2018-2019
13.40-13.50 h Paraules de la consellera de Salut, Sra. Alba Vergés
13.50-14.00 h Paraules de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Sra. Teresa Jordà i Roura
14.00 h Paraules de cloenda del President de la Generalitat de Catalunya, M. Hble. Sr. Quim Torra.
Entrega de diplomes d’agraïment als directors i presidents de les Comissions Territorials del III Congrés Català de la Cuina 2018-2019.
Amb la col·laboració