28 Novembre 2019 Cloenda i conclusions del III Congrés Català de la Cuina


La cloenda i les conclusions del III Congrés Català de la Cuina seran el dia 28 de novembre de 9 a 14.00 h a l’auditori del Palau de la Generalitat. L’acte serà presidit per l'Honorable Sr. Quim Torra, President de la Generalitat de Catalunya; i comptarà amb la presència de l'Honorable Sra. Alba Vergés, Consellera de Salut, i l'Honorable Sra. Teresa Jordà, Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

 

 

 


PROGRAMA

                                                                          

ACTE DE CLOENDA 

TERCER CONGRÉS CATALÀ DE LA CUINA 2018-2019

 

Dijous, 28 de novembre de 2019

Auditori del Palau de la Generalitat

 

Director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries, Sr. Carmel Mòdol

Director executiu del Tercer Congrés Català de la Cuina 2018-2019, Dr. Màrius Rubiralta

Coordinadora general del Tercer Congrés Català de la Cuina. Sra. Pepa Aymamí

President de la Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica, Sr. Sergi de Meià

 

9.10-9.20 h Benvinguda i obertura de l’acte oficial de cloenda del III Congrés Sr. Carmel Mòdol

9.20-9.30 h Paraules de la direcció i la presidència del III Congrés

             

Part 1. Una mirada general a les activitats realitzades 2018-2019

9.30-9.40 h Resum del funcionament i de les activitats globals del III Congrés i l’evolució dels congressos I, II i III.

Paraules del director executiu

 

Part 2. Descripció breu de les activitats realitzades en cada àmbit territorial i una contribució específica en un dels eixos estratègics

9.40-9.55 h Paraules del president de la Comissió Territorial de Girona, Dr. Ramon Moreno (UdG)

Intervenció sobre l’Eix 3 “El paper dels cuiners i cuineres com a promotors de la cuina catalana”

Dra. Silvia Aulet “La creativitat del cuiner i la cuinera com a element evolutiu de la cuina”

9.55-10.10 h Paraules del president de la Comissió Territorial de Lleida, Dr. Jordi Graell (UdL)

Intervenció sobre l’Eix 5 “Cuina, indústria i treball”

Dr. Robert Soliva “"El sector agroalimentari com a motor de la cuina i la gastronomia catalana"

10.10-10.25 h Paraules de la presidenta de la Comissió Territorial de Tarragona, Dra. Marta Gemma Nel·lo (URV)

Intervenció sobre l’Eix 6 “Cuina i societat: La cuina catalana com a eina de prevenció, cohesió social i sostenibilitat”

Dra. Marta Gemma Nel·lo (URV) “La gastronomia com a motor de cohesió territorial i social”

10.25-10.35 h Paraules del responsable de Terres de l’Ebre, Dr. Juan Antoni Duro (URV)

Intervenció “Cuina, producte i Terres Ebre: una oportunitat de desenvolupament”

10.35-10.55 h Paraules del president de la Comissió Territorial de Barcelona Interior i Comarques Centrals, Dr. Xavier Ginesta (UVic-UCC)

Intervenció sobre l’Eix 2 “La gastronomia com a motor cultural i socioeconòmic de Catalunya”

Sr. Lluís Blancafort (UVic-UCC) “Simulació com a metodologia formativa en els equips de sala del sector de la restauració”

10.55-11.10 h Paraules en representació del president de la Comissió Territorial de Barcelona Metropolitana, Dr. Jordi Bages Querol (Càtedra UNESCO d’alimentació, cultura i desenvolupament, UOC)

Intervenció sobre l’Eix 1 “Cultura i patrimoni culinari”

Dr. Jordi Bages Querol (UOC) “Patrimoni culinari: passat, present i futur

 

Part 3. Àmbits destacats del  III Congrés Català de la Cuina amb una mirada al futur

11.15-11.25 h Sra. Vinyet Capdet (CETT), “Estat de la professionalització de la cuina. Propostes de futur”

11.25-11.35 h Dra. Mercè Bernardo (UB), “L’èxit Internacional de la cuina catalana”

 

DESCANS

 

12.00-12.10 h Dr. Jacint Soler i Dr. Carles Brassó (PIMEC) “Estudi sobre la restauració col·lectiva a Catalunya: el futur del sector”

12.10-12.20 h Sr. Pere Castells, president del “Science & Cooking World Congress Barcelona.

12.20-12.30 h  Dr. Miguel Sánchez-Romera (neuròleg i xef); Dr. Santi Ambrosio, Dr. Juan J. Moreno, Dr. Jaume Campistol (UB); Dr. Antoni Bulbena (UAB):  La neurogastronomia i el Barcelona Neurogastronomy Center.

 

Part 4. Paraules de cloenda del III Congrés Català de la Cuina 2018-2019

Cloenda dels presidents de les Comissions Territorials

12.35-12.45 h Srs. Germans Roca, Celler de Can Roca. President d’Honor de la Comissió Territorial de Girona i Dr. Ramon Moreno (UdG)

12.45-12.55 h Sr. Joel Castanyé, xef del restaurant La Boscana i Dr. Jordi Graell (UdL)

12.55-13.05 h Sr. Joan Pedrerol, president del Consell Social URV i Dra. Marta Nel·lo (URV)

13.05-13.15 h Sr. Nandu Jubany, xef, president d’Honor de la Comissió Territorial de Barcelona Interior Comarques Centrals (vídeo) i Sr. Xavier Ginesta (UVicUCC)

13.15-13.25 h Oriol Castro, xef del restaurant Compartir, president d’Honor de la Comissió Territorial de Barcelona Metropolitana (vídeo) i Sr. Jordi Bages Querol (UOC)

Cloenda del President d’Honor del III Congrés Català de la Cuina 2018-2019  

13.25-13.35 h Paraules del xef Ferran Adrià, President d’Honor del III Congrés Català de la Cuina 2018-2019

13.35-13.40 h Paraules del Dr. Màrius Rubiralta, director executiu del III Congrés Català de la Cuina 2018-2020

Cloenda oficial del III Congrés Català de la Cuina 2018-2019

13.40-13.50 h Paraules de la consellera de Salut, Sra. Alba Vergés

13.50-14.00 h Paraules de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Sra. Teresa Jordà i Roura

14.00 h Paraules de cloenda del President de la Generalitat de Catalunya, M. Hble.  Sr. Quim Torra.

Entrega de diplomes d’agraïment als directors i presidents de les Comissions Territorials del III Congrés Català de la Cuina 2018-2019.

 

 

Amb la col·laboració